Jankovits Márton és Fenyő Éva
Mi fán terem a Bubalus bubalis? Nem terem, hanem születik és mire felnő, több száz kilós házi bivaly lesz belőle!
Jankovits Márton vagyok, biogazdálkodó, bivalytartó. Feleségemmel karöltve vezetjük gazdaságunkat és vagyunk elkötelezett hívei a fajtának. Bivalyt tenyésztünk, fejünk, sajtot készítünk, tesszük mindezt úgy, hogy közben tisztelve természetet és állatot élünk velük. Ha érdekel, hogy milyen a természetük, milyen kihívások rejlenek tartásukban, tudnak-e sírni vagy éppen játszani, egyáltalán miért is jó bivalyt tartani, akkor mi igyekszünk megválaszolni ezeket a kérdéseket.
Elmondjuk milyen a bivaly tej, fogyasztható-e a tejre érzékenyek számára, milyen lesz a túró vagy éppen a sajt. Mesélünk vidám történeteket, tudunk szomorúakat is – hiszen így kerek az egész -, de legjobb tudásunk szerint válaszolunk kérdéseidre! Gyere és ismerd meg a világunkban rejlő csodát!